Επίθεση Βενιζέλου σε κυβέρνηση: Γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω και πάμε σε Μνημόνιο 3

Για «τούμπα και υποχώρηση» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση Βενιζέλου σε κυβέρνηση: Γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω και πάμε σε Μνημόνιο 3

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Ειλικρινά εκφράζω τη λύπη μου διότι κάνουμε τόσα βήματα πίσω. Ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δανειστές.

Ο ίδιος έσταξε… φαρμάκι κάνοντας λόγο για «τούμπα και υποχώρηση» από την κυβέρνηση που έφθασε σε σημείο «η τρόικα, οι θεσμοί με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο». Μάλιστα, έκανε λόγο για «τιμωρία» της κυβέρνησης: «Δεν το γράφουν αυτοί, για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε. Υποβάλλουν την ελληνική κυβέρνηση στην πρόσθετη τιμωρία στην πρόσθετη τιμωρία να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι όσα αναγράφονται στο έγγραφο δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε και ένα μήνυμα, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα».

Τέλος, ο πρόεδρος ��ου ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Κάρολο Παπούλια για τη δεκαετή θητεία του, την οποία χαρακτήρισε υποδειγματική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top