Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Μ. Θεοδωράκη

Μιάμιση ώρα διήρκησε το ραντεβού τους - Πρώτη ανάρτηση: 10:52

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Μ. Θεοδωράκη

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.

Ο Α. Τσίπρας έφτασε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη λίγο πριν τις 11:00 για να συνομιλήσει μαζί του και να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στο Eurogroup.

«Είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν πρέπει κανείς να πέσει στη φάκα του αντιπάλου» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον μεγάλο συνθέτη, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Ο Α. Tσίπρας είπε στον Μ. Θεοδωράκη ότι το μεγαλύτερο όπλο που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι η πλατι�� λαϊκή ενότητα, τονίζοντας ότι δεν περίμενε τέτοια σθεναρή στήριξη από τους Έλληνες πολίτες.

«Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί κανένας να σε αμφισβητήσει. Ο κόσμος κατάλαβε ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα προχτές, να έχουμε το θάρρος στο "nein" του Σόιμπλε να πούμε "όχι" είναι περισσότερο εφικτό από κάθε άλλη φορά», του απάντησε ο Μ. Θεοδωράκης.

Ο Α. Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μετά και από την επιστολή που του έστειλε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και στην οποία τον παρότρυνε να πει το δικό του «όχι» στο «nein» του Β. Σόιμπλε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top