«Πισινές» μέχρι να δει την οριστική λίστα μεταρρυθμίσεων κρατά ο Σόιμπλε

Υπέβαλε αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος στην Μπούντεσταγκ, με αστερίσκους

​Αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας υπέβαλε την Δευτέρα το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, αλλά κρατάει ακόμα… «πισινές», μέχρι να δει την οριστική λίστα μεταρρυθμίσεων.

«Στο πλαίσιο της παραδοχής εκ μέρους της Ελλάδας των υποχρεώσεών της και της συνεννόησης στο Eurogroup, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τάσ��εται υπέρ της προτεινόμενης παράτασης», αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, Ν. Λάμερτ, ο Β. Σόιμπλε.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθαρίζει στην επιστολή του με ρητό τρόπο ότι θέτει το αίτημα υπό την επιφύλαξη του αναμενόμενου καταλόγου μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα και μιας θετικής αξιολόγησης από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

«Αυτό το αίτημα θα τεθεί υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα δώσει έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων και οι τρεις θεσμοί θα δώσουν την εκτίμησή τους, ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν ένα αρκετά πλήρες σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο επιπλέον βοήθειας, κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Ο Β. Σόιμπλε τονίζει ακόμα στην επιστολή του ότι θα μπορούσε να ληφθεί υπόψιν η δεδομένη ευελιξία του προγράμματος, αλλά και ότι είναι σημαντικός ο έλεγχος από τους τρεις θεσμούς.

Απαριθμεί τέλος τις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις και εμμένει στη στε��ή συνεργασία Αθήνας και θεσμών, ώστε να επιτευχθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει ήδη υλοποιημένα μέτρα και να μην εφ��ρμόσει μονομερώς μέτρα τα οποία θα απειλήσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την δημοσιονομική σταθερότητα», καταλήγει ο κ. Σόιμπλε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top