Κριστίν Λαγκάρντ: «Στόχος είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη»

Για τη χώρα μας μίλησε σε συνέντευξή της η διευθύντρια του ΔΝΤ

Για το ελληνικό ζήτημα μίλησε σε συνέντευξή της στην πρόεδρο και εκδότρια της «Huffington Post», Αριάννα Χάφινγκτον, η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το δίλημμα δεν πρέπει να είναι λιτότητα ή τίποτα», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην κατάσταση της Ελλάδας.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε πως θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε «στο πως θα κεφαλοποιήσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».

Η ίδια εξήγησε ότι το ΔΝΤ θα είναι παρόν και απολύτως διαθέσιμο προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ απέκλεισε μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επέμεινε στην αναγκαιότητα εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να επιτευχθεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

«Η ερώτηση η οποία πρέπει να απαντηθεί και έχει σημασία είναι το πως η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες θα επενδύσουν στο να πετύχουν ανάπτυξη, δημιουργικότητα, καινοτομία, να αναδιοργανώσουν την οικονομία, να χτίσουν αγροτικό πλούτο και να διορθώσουν τη βιομηχανική βάση» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top