Βερολίνο: Δεν θα δεχτούμε ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

Τι διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι των Μέρκελ και Σόιμπλε

Βερολίνο: Δεν θα δεχτούμε ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

​Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει την λίστα των μεταρρυθμίσεων στους εταίρους, ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, Μ.Γιέγκερ ξεκαθαρίζει ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα, τονίζοντας πως το πρόγρα��μα συνεχίζεται.

«Δεν δεχόμαστε τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων, ούτε την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων » διεμήνυσε ακόμη το Βερολίνο.
Όπως είπε θα δοθεί στην Ελλάδα κάποια ευελιξία, όμως ο πυρήνας του προγράμματος δεν μπορεί να αλλάξει.

«Οι θεσμοί θα εξετάσουν πρώτα την λίστα, όπως συμφωνήθηκε την Παρασκευή, και κατόπιν θα δώσουν την εκτίμησή τους, ενώ πάνω σε αυτή τη βάση θα γίνει συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρέπει η κυρία Μέρκελ να πάρει στα χέρια της την κατάσταση με την Ελλάδα, δήλωσε πως η Καγκελάριος είχε στενή συνεργασία τις τελευταίες ημέρες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όμως τώρα, όπως είπε, το θέμα είναι αποκλειστικά του Eurogroup.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, χαρακτήρισε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη... αντιπαραγωγική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top