Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ: Ότι και να γίνει αύριο με την Ελλάδα, πρέπει να γίνει εντός ευρωζώνης

Καλούν την Αθήνα και τους εταίρους να βρουν σχέδιο για την ανάπτυξη

​Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει την τελική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να στείλει αύριο Δευτέρα, όπως δεσμεύτηκε, στους εταίρους, ο Λευκός Οίκος παρεμβαίνει, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως ότι και αν αποφασιστεί, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκη, παροτρύνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να «χαράξουν ένα δρόμο» που θα βοηθήσει την Αθήνα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Πιστεύουμε ότι οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το σχέδιο, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη» επισήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Εμείς ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να εργαστεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ προκειμένου να διευθετήσει τα διαρθρωτικά της προβλήματα. OTI ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ» πρόσθεσε η ίδια.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί της Ελλάδας με στόχο την μακροπρόθεσμη ευημερία» σημείωσε επιπλέον η κα Ψάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top