Άλλοι καίνε τον Καρνάβαλο και ο Γλέζος... τσουρουφλάει τον Τσίπρα - Αντίδραση από Μαξίμου

«Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι με τη συμφωνία στο Eurogroup.Συγγνώμη Έλληνες»είπε ο ευρωβουλευτής

​Μπορεί κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγουν… σαμπάνιες, όχι λόγω Αποκριάς αλλά εξαιτίας της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τα έχει βάψει μαύρα, παρεμβαίνει, κατακεραυνώνοντας τον πρωθυπουργό και ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Με δηλώσεις του στο blog της συνιστώσας "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες", ο Μανώλης Γλέζος όχι μόνο απορρίπτει τη συμφωνία στο Eurogroup αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το να μετονομάζει την τρόικα σε «θεσμούς», το Μνημόνιο σε «συμφωνία» και τους δανειστές σε «εταίρους» είναι, «όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση πως δεν έκανε πράξη την προεκλογική δέσμευση πως με ένα νόμο θα καταργήσει την Τρόικα, παρότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές. «Κρίμα και πάλι κρίμα» σχολιάζει.

Παράλληλα, ο κ.Γλέζος ζητάει συγγνώμη από τους Έλληνες, γιατί όπως αναφέρει «συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση», στην κατάργηση της τρόικας δηλαδή.

Σχολιάζοντας τους συμβιβασμούς που χρειάστηκαν να γίνουν από τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρξει συμφωνία, ο κ.Γλέζος τονίζει πως μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η λευτεριά! «Ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλο το κείμενο του Μανώλη Γλέζου

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν τ��ν κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μαξίμου: Μάλλον δεν έχουν πληροφορήσει σωστά τον Γλέζο

Οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν πως «είναι π��θανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται».

Μια διαπραγμάτευση, όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, που γίνεται «για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

Φλαμπουράρης: Περίμενα πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από τον Γλέζο

Τις δηλώσεις του κ.Γλέζου σχολίασε και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέκος Φραμπουράρης, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, λέγοντας με νόημα ότι περίμενε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση. Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φλαμπουράρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top