Παππάς: Η συμφωνία μας διευκολύνει να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι έχουμε φύγει από το Μνημόνιο

Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1

Παππάς: Η συμφωνία μας διευκολύνει να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι έχουμε φύγει από το Μνημόνιο

​Αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν είναι στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος μίλησε στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η λίστα με τα μέτρα που αναμένουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα περιλαμβάνει μέτρα στα οποία η ελληνική κυβέρνηση με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις έχει την πρόθεση να προχωρήσει.

«Η παρούσα συμφωνία μας διευκολύνει να πούμε και να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι έχουμε φύγει από το μνημόνιο. Αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μια φάση που θα αξιολογηθεί η λίστα η οποία θα συμφωνήσουμε με τους εταίρους τις επόμενες δύο τρεις ημέρες», είπε ο κ. Παππάς

Όσο για το περιθώριο ελιγμών από την πλευρά της κυβέρνησης είπε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο με βάση τη πολιτική συμφωνία που επετεύχθη. «Ο προσδιορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος επαφίεται και εξαρτάται από τις οικονομικές συνθήκες. Ορισμένοι από τους εταίρους αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι τα εξωπραγματικά πλεονάσματα του 3,5 και του 4,5% ήταν άπιαστα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις 100 δόσεις ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ένα μέτρο το οποίο θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. «Είναι σαφές ότι η παρούσα ρύθμιση δεν διευκολύνει και δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα και εμείς προσερχόμαστε σε αυτό το διάλογο καταθέτοντας μια πρόταση. Εάν κάποιος από τους εταίρους θεωρεί ότι έχει μια πρόταση η οποία μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αδρανήσουμε ως προς αυτό και να επιμείνουμε να έχουμε γι’ αυτό το τετράμηνο την οικονομία μας σε ένα καθεστώς καταστολής», τόνισε ο κ. Παππάς.

Στη διαπραγμάτευση αυτή η Ελλάδα δεν προσήλθε για να ζητήσει, προσήλθε για να συζητήσει, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλώς ελληνικό. Είμαστε ενώπιον ενός δομικού ευρωπαϊκού προβλήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top