Το κρίσιμο τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ συνέβαλε στη συμφωνία της Παρασκευής

Ήταν η πρώτη επικοινωνία αφότου ο Πρωθυπουργός εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Το κρίσιμο τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ συνέβαλε στη συμφωνία της Παρασκευής

​Το τηλεφώνημα μεταξύ της γερμα��ίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Πέμπτης φαίνεται πως ήταν η πιο καθοριστική μέχρι στιγμής εξέλιξη για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία αφότου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την οποία η ροή της πληροφόρησης ήταν απολύτως ελεγχόμενη έως ανύπαρκτη.

Μέχρι τότε ο Πρωθυπουργός έσπευδε να επικοινωνήσει με όποιον επρόκειτο να συναντήσει την κ. Μέρκελ είτε η καγκελάριος τηλεφωνούσε σε όποιον σχεδίαζε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το περιεχόμενο της συνομιλίας Τσίπρα-Μέρκελ λίγοι γνωρίζουν κάτι. Ένα από τα βασικά θέματα που φαίνεται ότι συζητήθηκαν ήταν η πολιτική διάθεση και των δύο πλευρών να υπάρξει συμβιβασμός.

Ο σεβασμός στο απόρρητο της επικοινωνίας ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για κάτι στο οποίο η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε ρητώς, καθώς η μέχρι εκείνη τη στιγμή τακτική των «διαρροών» της ελληνικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αντίστοιχη πρακτική που ακουλούθησαν κάποια από τα κέντρα των Βρυξελλών είχε ήδη προκαλέσει δραματικές αναταράξεις σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top