Aποκάλυψη Star: Ο Σόιμπλε προσπάθησε να αλλάξει ΠΑΛΙ το κείμενο

Βιάζεται για την ρευστότητα των τραπεζών

Aποκάλυψη Star: Ο Σόιμπλε προσπάθησε να αλλάξει ΠΑΛΙ το κείμενο

​Μετά από παράκληση συναδέλφου από την Πορτογαλία, της Μαρίας Λουίζας Αλμπουργκέρκ, ο κύριος Σόιμπλε επιχείρησε την Παρασκευή μέσω συμβούλου να στενέψει και άλλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο ίδιος είπε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι ο τρόπος που οι εκπρόσωποι των θεσμών, θα εξετάσουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, θα είναι γενικός. Δεν απέφυγε όμως να τονίσει, ότι η Αθήνα πρέπει να προτείνει μέτρα που να είναι μέσα από το «καλάθι» του παλιού Μνημονίου και όχι από κάπου αλλού.

Ο κύριος Σόιμπλε, όπως και μερικοί συνάδελφοί του, ανησυχεί για την κατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος και θα ήθελε να πάει την Πέμπτη ή την Παρασκευή στο γερμανικό κοινοβούλιο και να περάσει την παράταση του προγράμματος, μαζί με την έγκριση για πρόωρη επιστροφή δανείων του ΔΝΤ από την Πορτογαλία.

Έτσι μόνο θα μπορέσει η ΕΚΤ, να αρχίσει να ξαναδέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα για να δίνει ρευστό στις ελληνικές τράπεζες και να χαλαρώσει ο ασφυκτικός βρόγχος γύρω από την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top