ΔΕΙΤΕ: Τι περιέχει η λίστα Βαρουφάκη-Δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ στο Star

Τηλεδιάσκεψη Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί τη Δευτέρα

ΔΕΙΤΕ: Τι περιέχει η λίστα Βαρουφάκη-Δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ στο Star

​Αν και ο Γιάννης Βαρουφάκης επέστρεψε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, άφησε πίσω του για μερικές ώρες τον κύριο Γιώργο Χουλιαράκη, επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στη σύνταξη αυτής της λίστας των μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία πάντα με τους θεσμούς προκειμένου όπως λένε από την κυβέρνηση, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να απορριφθεί αυτή η λίστα τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Star ότι «Στη λίστα θα υπάρχουν δομικές μεταρρυθμίσεις όπως στα φορολογικά, στο δημόσιο τομέα και την πάταξη της διαφθοράς. Δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα ούτε κοστολόγηση. Δεν ετέθη θέμα να βάλουμε μέτρα για το δημοσιονομικό κενό.»

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις θα υποβληθεί το αργότερα τη Δευτέρα στους θεσμούς και την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη των Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί. Αυτοί όπως είπε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών θα πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Στην περίπτωση που πουν «ναι», πάμε σε μια τηλεδιάσκεψη Eurogroup την Τρίτη η οποία θα συνεχίσει την διαδικασία. Σε περίπτωση όμως που πουν «όχι», πάμε σε ένα κανονικό έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση πάντως αισιοδοξεί πως θα έχουμε συμφωνία ��αι όπως πρόσθεσε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, από την Τρίτη αναμένει ομαλοποίηση της κατάστασης στην οικονομία και κυρίως άνοδο των μετοχών των τραπεζών και διακοπή τη διαρροής καταθέσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top