Σαμαράς για διάγγελμα Τσίπρα: Ψέμα, ότι έκαναν για πρώτη φορά διαπραγμάτευση

ΠΑΣΟΚ: Η πεπατημένη των ψεύτικων υποσχέσεων στο διάγγελμα

Σαμαράς για διάγγελμα Τσίπρα: Ψέμα, ότι έκαναν για πρώτη φορά διαπραγμάτευση

Τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώνταςσε όσα είπε ο Πρωθυπουργός, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπαθούν να αποδείξουν ότι η επιστροφή στο Μνημόνιο, που υπέγραψαν χθες είναι «επιτυχία» για τη χώρα. Στην ουσία επέστρεψαν στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες.

Έλεγαν ότι «καταργούν το Μνημόνιο» και τώρα υπέγραψαν την επέκτασή του για άλλους τέσσερις μήνες, με άλλο όνομα! Έλεγαν ότι «διώχνουν την Τρόικα». Και τώρα με την ίδια ακριβώς Τρόικα διαπραγματεύονται και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο νέο Μνημόνιο όπου οδηγούν τη χώρα. Και γι’ αυτό επίσης υπέγραψαν χθες! Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε από τα Μνημόνια στα τέλη Φεβρουαρίου και στο τέλος του χρόνου πραγματικά δεν θα υπήρχε Τρόικα.

Μιλάνε για «άδεια ταμεία», αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε! Παρά το ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους! Όμως πλεονάσματα βρήκαν και δεν μπορεί να υπάρχουν και πλεονάσματα και άδεια ταμεία!

Τώρα υπέγραψαν τα πλεονάσματα των επομένων ετών. Και μόνο για το 2015 πήραν μια αφηρημένη υπόσχεση ότι θα μειωθεί ο στόχος.

Γιατί; Όχι για να μοιράσουν χρήματα. Αλλά γιατί η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση και δεν θα μπορεί να βγάζει πραγματικά πλεονάσματα. Τα οποία, όμως, είναι το εισιτήριο για να μη χρειάζεσαι δανεικά, ώστε να βγεις από τα Μνημόνια…
Υπόσχονταν να «κουρέψουν» το χρέος. Και τώρα πασχίζουν να πετύχουν τη ρύθμιση που εξασφαλίσαμε από το Νοέμβριο του 2012! Και το πιο σημαντικό: δεν λένε πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας τους επόμενους μήνες.

Ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα και δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομα χρόνο! Κι όχι μόνο προεκλογικά ψέματα. Και οι μετεκλογικές εξαγγελίες τους μπαίνουν τώρα υπό την έγκριση της Τρόικας. Θα τα υποβάλουν τη Δευτέρα και θα δούμε ποια θα γίνουν αποδεκτά και ποια όχι. Και με ποιο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» το καθένα...» τονίζει.

Στη συνέχεια προσθέτει μεταξύ άλλων «Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα! Αλλά ο μεγάλος κίνδυνος δεν ξεπεράστηκε. Τώρα απλώς έβαλαν την υπογραφή τους σε πράγματα από τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε - και είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά - να απαλλάξει τον τόπο..

Με μεγαλύτερο ψέμα: το θράσος να λένε ότι έκαναν «για πρώτη φορά διαπραγμάτευση»! Που τελικά μας γύρισε στο ίδιο σημείο, στο ίδιο Μνημόνιο, στην ίδια Τρόικα και στην προοπτική ενός νέου Μνημονίου. Αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες:

Με τις καταθέσεις να φεύγουν από τις τράπεζες, την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας να υποβαθμίζεται συνεχώς, την ανάκαμψη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ύφεση. Τα πλεονάσματα σε ελλείμματα. Και την αξιοπιστία της χώρας να έχει επιστρέψει στο χαμηλότερο σημείο. Αν αυτό λέγεται «επιτυχής διαπραγμάτευση», τότε το φιάσκο τι είναι;»

ΠΑΣΟΚ: Η πεπατημένη των ψεύτικων υποσχέσεων στο διάγγελμα Τσίπρα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ.

«Ενώ χθες τα πράγματα άλλαξαν ριζικά και η κυβέρνηση συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα έχοντας ήδη βλάψει την χώρα με τραγικά διαπραγματευτικά λάθη και επιπολαιότητες, το σημερινό διάγγελμα του κ. Τσίπρα ακολουθεί την πεπατημένη των ψεύτικων υποσχέσεων. Κρίμα, γιατί έτσι μειώνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του ίδιου και της κυβέρνησης του» σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση.

KKE: Ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου η συμφωνία του Eurogroup

«Ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων», αποτελεί σύμφωνα με το ΚΚΕ η χθεσινή συμφωνία του Eurogroup.

Οι μεταρρυθμίσεις μόνη λύση για την Ελλάδα, τονίζει Το Ποτάμι

Η άμεση υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα είναι ο μόνος δρόμος για να αποφευχθούν οι «αξιολογήσεις θρίλερ» και τα «νέα αδιέξοδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, στον απόηχο της συμφωνίας με το Eurogroup για 4μηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας.

«Είναι η ώρα για συγκρούσεις με παθογένειες δεκαετιών. Δεν είναι ώρα ούτε για ωραιοποιήσεις. Είναι η ώρα για συγκρούσεις με συμφέροντα και συντεχνίες που κρατούν δέσμια τη χώρα», τονίζει Το Ποτάμι.

«Ο πρωθυπουργός έχει δίκιο: τα δύσκολα είναι μπροστά μας», συμπληρώνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top