ΠΑΣΟΚ για συμφωνία: Κρίμα που η Ελλάδα πληρώνει τις τζάμπα μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ

"Ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι την πραγματικότητα"

​Για “άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης” έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την χθεσινή συμφωνία του Eurogroup.

Η Χαριλάου Τρικούπη αν και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, εκτίμησε ωστόσο ότι η χώρα γυρνά πολλά βήματα πίσω, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικές ψευδολογίες και μετεκλογικές τζάμπα μαγκιές.

«Τελείωσαν τα μεγάλα και εύκολα λόγια. Eίναι θετικό για τη χώρα ότι παραμένει στο ευρώ και μπαίνει τέλος - οριστικό ελπίζουμε - στις επικίνδυνες ανευθυνότητες. Είναι κρίμα που ήδη η χώρα πληρώνει ακριβά -γυρίζοντας πολλά βήματα πίσω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και οικονομική δυναμική - τις προεκλογικές ψευδολογίες και τις μετεκλογικές τζάμπα μαγκιές» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για επισημοποίηση της τούμπας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ανακαλεί ή έστω αναστέλλει επ' αόριστον εξαγγελίες για άμεση νομοθέτηση μέτρων, όπως αυτά για τις εκατό δόσεις ή την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015.

«Τώρα επείγει να συνειδητοποιήσουν όλοι την πραγματικότητα και να εφαρμόσουμε με σοβαρότητα την εθνική στρατηγική, τη μόνη που υπήρχε και, όπως αποδείχθηκε, τη μόνη που υπάρχει. Τα υπόλοιπα σε λίγο και κυρίως στη Βουλή» κατέληξε η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γ.Σακελαρίδη, ο οποίος κάλεσε με την σειρά του τόσο το κόμμα του Ε.Βενιζέλου, όσο και τη ΝΔ να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.