Σακελλαρίδης: Πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα

"Θα χρειαστούν καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα"

Σακελλαρίδης: Πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα

«Η χώρα βαδίζει πλέον σε νέα κατεύθυνση. Αυτό που δεν έγινε εδώ και πέντε χρόνια το έκανε η νέα ελληνική κυβέρνηση: διαπραγμάτευση με σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό λαό». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή το βράδυ στο Eurogroup.

Ο κ.Σακελλαρίδης, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις, καλώντας τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

«Η αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την κατανόησή μας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που κατάφερε επί δυόμιση χρόνια ήταν να εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές τις οποίες αποδεχόταν με παθητικότητα; Ο άλλος εταίρος, της πάλαι ποτέ μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ευ.Βενιζέλος, αντιγράφει το λεξιλόγιο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών μιλώντας για "τζάμπα μαγκιές"» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε «Είναι κατανοητό ότι θα χρειαστούν καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Θα πρέπει γρήγορα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ώστε να βοηθήσουν τη χώρα, αν όντως αυτό επιθυμούν».

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα, θεατρινισμούς και ψευδαισθήσεις, τόνισε ότι «είναι θετικό για τη χώρα ότι παραμένει στο ευρώ και μπαίνει τέλος στις επικίνδυνες ανευθυνότητες», εκτιμώντας ωστόσο ότι «ένα μήνα μετά τις εκλογές η χώρα, με τη ψυχή στο στόμα, πάει χιλιόμετρα πίσω»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top