Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα σε μια νέα κατεύθυνση-Δεν είναι ώρα για εορτασμούς

Αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύσεις στους εταίρους από τον ΥΠΟΙΚ

Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα σε μια νέα κατεύθυνση-Δεν είναι ώρα για εορτασμούς

​«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε συνδυάζοντας την λογική και την ιδεολογία, τον σεβασμό και τους κανόνες αλλά και την αποφασιστικότητα να μείνουμε όρθιοι. Σήμερα γυρίσαμε σελίδα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα σε μια νέα κατεύθυνση». Αυτό τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

O κ.Βαρουφάκης έκανε λόγο για «επιδέξια διαπραγματευτική στρατηγική» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν είναι η ώρα για να γιορτάσουμε περισσότερο».

«Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αποτρέψαμε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτρέψαμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και την αποπνικτική απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,0%» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης, αφήνοντας αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους, υπογραμμίζοντας πως αυτό το σαββατοκύριακο οι ελληνικές αρχές θα εργαστούν δημιουργικά ώστε να έχουν έτοιμο τον πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα.

«Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» τόνισε ο Έλληνας υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι κανένα από τα μέτρα που θα εισάγει η κυβέρνηση τους μήνες αυτούς (κόκκινα δάνεια, ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές) δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην δημοσιονομική σταθερότητα.

«Θα βάλουμε μπροστά μια διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει σε νέο συμβόλαιο με τους εταίρους και το ΔΝΤ με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και την απομείωση του χρέους» τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στη δήλωσή του: «Το πιο σημαντικό κατ’ εμέ: Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από την μοναχική απομόνωση στην οποία βρισκόταν επί 5 χρόνια. Και βγήκε από την απομόνωση επειδή τολμήσαμε την ρήξη, δεν μπλοφάραμε, δεν χρησιμοποιήσαμε απειλές».

ΒΙΝΤΕΟ NEΡΙΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top