“Die Zeit”: Υποχωρήστε, κ. Σόιμπλε

Του ζητά να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα

“Die Zeit”: Υποχωρήστε, κ. Σόιμπλε

«Υποχωρήστε, κύριε Σόιμπλε» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» και στο οποίο επισημαίνεται ότι το γερμανικό σκεπτικό για την κρίση χρέους δεν λειτουργεί. «Αυτό θα έπρεπε ο κ. Σόιμπλε επιτέλους να το παραδεχθεί και να αποδεχθεί λιγότερα μέτρα λιτότητας» τονίζει ο αρθρογράφος.

«Κανένας δεν λέει ότι οι χώρες του ευρώ θα έπρεπε να δώσουν στην Ελλάδα έτσι απλώς ακόμη περισσότερα λεφτά, ότι η Ελλάδα επιτρέπεται να συνεχίσει χωρίς κάθε έλεγχο, χωρίς κανέναν όρο. Και στο τέλος να χρηματοδοτήσει προεκλογικά δώρα με χρήματα Ευρωπαίων φορολογουμένων. Το αντίθετο: Η Ελλάδα έκανε παραχωρήσεις σε πολλά αποφασιστικά σημεία έναντι του Eurogroup. Ήρθε η ώρα να γίνουν παραχωρήσεις και απέναντι στους Έλληνες, κύριε Σόιμπλε» γράφει η Zeit.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία αναλαμβάνει το μεγαλύτερο ρίσκο», στο οποίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι αν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να συγκεντρώσει τα στρατεύματά του, εννοώντας τις χώρες που συντάσσονται με το Βερολίνο, «η Γερμανία έχει πιο πολλά να χάσει».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον μόνος, ενώ ένας εκ των συμμάχων του είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top