Λύση για την Ελλάδα θέλουν οι ΗΠΑ-Πρωτοφανής παρέμβαση από ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση

Πιέσεις Ομπάμα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης

Λύση για την Ελλάδα θέλουν οι ΗΠΑ-Πρωτοφανής παρέμβαση από ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την ελληνική κυβέρνηση να προβούν σε αμοιβαίες παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης, ασκώντας παράλληλες πιέσεις και στις δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ.Λιού με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα "πήρε σβάρνα" τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισεμπλουμ, προκειμένου να τους πείσει ότι πρέπει να υπάρξει αμοιβαίος συμβιβασμός για μια συμφωνία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Channel στη Νέα Υόρκη Δ.Σουλτογιάννη, για το ελληνικό ζήτημα παρενέβη και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συναίνεση, αλλά και... μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι η πρώτη φορά που ο γγ του ΟΗΕ κάνει μια τέτοια παρέμβαση για χώρα της Ευρώπης, αφού μέχρι τώρα τέτοιες κινήσεις έκανε μόνο για χώρες του Τρίτου Κόσμου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top