ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Γερμανία-Ολλανδία ετοιμάζονται να πουν στην Ελλάδα «φύγε»!

Προβλέπει σκληρή στάση

«Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες θα τηρήσουν σκληρή στάση και θα επιμείνουν, η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην αλληλεγγύη που δείχνουν οι χώρες - μέλη, σεβόμενη τους όρους», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Μάλτας Edward Scicluna, στην εφημερίδα Malta Today.

«Νομίζω ότι έχουν φθάσει σε ένα σημείο που θα πουν στην Ελλάδα: 'Αν θέλεις να φύγεις, φύγε'», πρόσθεσε ο Scicluna.

Ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας πρόσθεσε ότι οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης ίσως είναι προετοιμασμένες για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ λόγω της «ανυπομονησίας» τους που εντείνεται σχετικά με τις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης για το χρέος.

Όσον αφορά το σημερινό Eurogroup ανέφερε ότι «θα είναι πολύ δύσκολο» και διαπίστωσε ότι «υπάρχει πάντα η πιθανότητα, που δεν είναι 1% αλλά είναι μεγάλη, ότι εάν υπάρξουν διαφωνίες και δεν συμφωνήσουν, θα μπορούσαν να φύγουν».

Σχετικά με το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ο Scicluna ανέφερε: «Η παράταση είναι καλή λέξη, αλλά μια παράταση σε τι; Μια παράταση στο πρόγραμμα είναι εντάξει, αλλά μια παράταση για κάτι που δεν υπάρχει δεν είναι εντάξει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top