«Τρόικα» από Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί βλέπει εναλλάξ Σόιμπλε και Βαρουφάκη!

Όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά δεν είμαστε μόνοι μας…

«Τρόικα» από Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί βλέπει εναλλάξ Σόιμπλε και Βαρουφάκη!
Μια «τρόικα» αποτελούμενη από την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Πιέρ Μοσκοβισί βλέπει εναλλάξ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες.

Μετά από σύσκεψη που είχαν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup και ο Επίτροπος Οικονομικών, ξεκίνησε τα διαδοχικά ραντεβού με τον Γερμανό και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ σε μια προσπάθεια να στρώσουν γόνιμο έδαφος για μια συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup που θα γίνει σε λίγη ώρα.

Η ελληνική πλευρά είναι απόλυτα θετική και εκτιμά ότι υπάρχει αναγνώριση για τις προσπάθειες και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Ελπίζουμε όλες οι πλευρές, ειδικά η μία, να επιδείξει την αναγκαία προσαρμογή στη θέση της» αναφέρουν με νόημα πηγές από την ελληνική αποστολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή τη φορά δεν είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων και εφόσον τα πράγματα είναι θετικά «υπάρχει περίπτωση να πάμε γρήγορα» (σ.σ.: δηλαδή να κλείσει άμεσα η συμφωνία).

Πάντως, από την κυβέρνηση συνεχίζουν να επιμένουν πως «η επιστολή δεν αλλάζει» αλλά εκτιμούν ότι στο ανακοινωθέν μπορεί να γίνουν διατυπώσεις που θα ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top