Προκαλούν Γερμανοί αξιωματούχοι: «Έλληνες ψευτόμαγκες Τσίπρας και Βαρουφάκης»

Εμπρηστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα της διαπραγμάτευσης

Προκαλούν Γερμανοί αξιωματούχοι: «Έλληνες ψευτόμαγκες Τσίπρας και Βαρουφάκης»

​Λάδι στη φωτιά ρίχνουν κυβερνητικοί εταίροι της Άνγκελα Μέρκελ, δυναμιτίζοντας με εμπρηστικές δηλώσεις το κλίμα της διαπραγμάτευσης και επιμένοντας στην σκληρή γραμμή Σόιμπλε.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα των Βαυαρών Χριστιανοδημοκρατών, Αντρέας Σόιερ, o οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι ο Β. Σόιμπλε φέρεται με συνέπεια.

«Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αν και χθες διαφοροποιήθηκε από τον Β. Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα Bild:

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση».

Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντερ, ο οποίος στην ίδια εφημερίδα δήλωσε πως «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ καμία υποχώρηση από το Βερολίνο ζητά και ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μ. Σέντερ, σε συνέντευξή του στην Mittelbayerische Zeitung.

«Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα ��ντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top