Κ. Μητσοτάκης: «Υποστήκαμε μια πανηγυρική ήττα στις παραγωγικές ηλικίες»

Τι είπε για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κ. Μητσοτάκης: «Υποστήκαμε μια πανηγυρική ήττα στις παραγωγικές ηλικίες»

​Στους λόγους που δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στην εκλογική ήττα της ΝΔ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Εγώ χθες τηλεφώνησα στον κ. Παυλόπουλο να τον συγχαρώ, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και από τη στιγμή που η Βουλή εξέλεξε τον κ. Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απολαμβάνει της εκτίμησης και του σεβασμού μου. Εύχομαι πραγματικά να διαψεύσει τις όποιες επιφυλάξεις εξέφρασα. Εγώ πιστεύω ότι στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι έχω το θάρρος της γνώμης μου και έχω και μία συνέπεια στις πολιτικές μου θέσεις. Δεν επιδίωξα σε καμία περίπτωση καμία ομαδ��ποίηση, γι' αυτό και δεν είχα επί της ουσίας δημοσιοποιήσει την απόφασή μου, παρά μόνο μία ώρα πριν την ψηφοφορία ούτε επιδίωξα να δημιουργήσω κάποια δυναμική. Ήταν μία προσωπική απόφαση και μία απόφαση, η οποία με έκανε να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου. Το θέμα αυτό για μένα από τη στιγμή που έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει τελειώσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης το χαρακτήρισε «πανηγυρική ήττα», τονίζοντας ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους.

«Υποστήκαμε μία πανηγυρική ήττα στις παραγωγικές ηλικίες, από 30 μέχρι 55 ετών», είπε επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ελκυστικός σε μερίδα του εκλογικού σώματος που παραδοσιακά τοποθετούνταν στον μεσαίο χώρο.

Σε ερώτηση τέλος για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ηγεσίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε:

«Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα απαντήσω. Ο πρώτος που μπορεί να το θέσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Δεν τον καλώ να το κάνει. Εκείνος έχει τον πρώτο λόγο», είπε.

Ευχήθηκε τέλος να έχει θετική έκβαση το σημερινό Eurogroup και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί και διαπραγματεύεται βασισμένη στην πρόοδο που είχε σημειώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top