Έπεσε τηλεφώνημα από Λευκό Οίκο και… μαλάκωσε η Μέρκελ με τον Τσίπρα

Τι της είπε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ πριν από τη συνομιλία με τον Α. Τσίπρα;

Έπεσε τηλεφώνημα από Λευκό Οίκο και… μαλάκωσε η Μέρκελ με τον Τσίπρα

​Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απέρριψε το αίτημα παράτασης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση πριν καν ακόμα γίνει η συνεδρίαση του Eurogroup, όμως η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της χθεσινής της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν περισσότερο διαλλακτική, σύμφωνα με διαρροές από την Καγκελαρία.

Βέβαια σ’ αυτό πιθανόν να έπαιξε ρόλο και ένα τηλεφώνημα από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου που πραγματοποιήθηκε πριν από τη συγκεκριμένη συνομιλία, αποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στο Βερολίνο, Κ. Μιχόπουλο, ο κ. Λιου επικοινώνησε τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Β. Σόιμπλε, τον Μ. Σαπέν και τον Γ. Βαρουφάκη, ζητώντας τους αμοιβαίες υποχωρήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, καθώς όπως είπε «δεν συμφέρει κανέναν να οδηγηθείτε στα άκρα».

Έτσι λοιπόν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε με τον Α. Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ άκουσε τον Έλληνα πρωθυπουργό και φάνηκε περισσότερο διαλλακτική, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Πάντως τα γερμανικά ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει δύο ακόμα συμμάχους, εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, κι αυτοί είναι ο Φ. Ολάντ και ο Μ. Ρέντσι, οι οποίοι ανοιχτά δήλωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί ένας αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός.

Ενδεικτικό των ζυμώσεων που διενεργούνται στο παρασκήνιο είναι ότι σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, στην οποία θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top