Τα… tweets του Α. Τσίπρα για τις συνομιλίες του με Μέρκελ και Ολάντ

Τι έγραψε μετά τα καυτά τηλεφωνήματα με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Τα… tweets του Α. Τσίπρα για τις συνομιλίες του με Μέρκελ και Ολάντ

​Στον πυρετό του… Eurogroup βρισκόταν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο οποίος πήρε στα χέρια του τις διαπραγματεύσεις και είχε τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την ώρα που το EuroWorking Group προετοίμαζε τη σημερινή συνεδρίαση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Α. Τσίπρας σήκωσε το τηλέφωνο και είχε 50λεπτη συνομιλία με την Άνκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και να εκφραστεί και η ελληνική δυσαρέσκεια για το… ηχηρό «όχι» του Σόιμπλε στο αίτημα παράτασης της Ελλάδας, πριν καν ξεκινήσει το Eurogroup.

Μάλιστα μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε τις επαφές που είχε και με τον Φρανσουά Ολάντ και με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον @fhollande εισέπραξα την ειλικρινή του διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση», έγραψε ο πρωθυπουργός αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ανεβάζοντας και μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ενώ μετά την τηλεφωνική συνομιλία με την Α. Μέρκελ έγραψε:

tsipras1.jpg

«Τηλεφωνική συνομιλία νωρίτερα με την κ. #Merkel σε θετικό κλίμα & στην κατεύθυνση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης για Ελλάδα & Ευρωζώνη».

tsipras2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top