Κάποιος ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ: Ένα βήμα πίσω κάνει η Γερμανία πριν το Eurogroup

Τι μεταδίδει το Bloomberg

​Την ώρα που ο Β.Σόιμπλε κουνάει για ακόμη μια φορά επιτακτικά το δάχτυλο στην Ελλάδα, η Γερμανία αφήνει την πόρτα ανοιχτή σε μία συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας μας. Αυτό έγραψε το Bloomberg εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στους εταίρους της στην Ευρωζώνη (για εξάμηνη παράταση της δανειακής συμφωνίας) ως μία βάση για διαπραγματεύσεις και δεν θεωρεί αναγκαστικά ότι υπάρχει ανάγκη να υποβάλει η Ελλάδα ένα νέο σχέδιο (αίτημα), σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομασθεί, αναφέρει το Bloomberg.

Η στάση αυτή της Γερμανίας αποτελεί ένα βήμα πίσω από την προηγούμενη δήλωση που άφηνε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών κ.Σόιμπλε απέρριψε αμέσως την επιστολή της Ελλάδας στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης θα έχει αύριο... απέναντι του τον κ.Σόιμπλε, αφού ο τελευταίος θα δώσει το παρών στο Eurogroup.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top