Βερολίνο: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι

Βερολίνο: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

​Έντονο παρασκήνιο με πολλά τηλέφωνα και συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών υπάρχει πίσω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για το ελληνικό ζήτημα μετά και το επίσημο αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν πως στο τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συζητήθηκε το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα αφορά το ελληνικό πρόβλημα την επόμενη εβδομάδα.

Αν και δεν διευκρινίστηκε η ακριβής ημερομηνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανότερες μέρες θεωρούνται η Τρίτη ή η Τετάρτη.

Tις προηγούμενες μέρες στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα είχε αναφερθεί το ενδεχόμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δει "σκούρα" τα πράγματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα από την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Στόχος του κ.Τσίπρα είναι να επιδιώξει πολιτική λύση στο ελληνικό θέμα, γιατί θεωρεί πως το ζήτημα είναι πρωτίστως π��λιτικό και όχι αμιγώς τεχνοκρατικό.

Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι

Νωρίτερα, όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, ο κ.Τσίπρας είχε 50λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ. Οι δυο τους συμφώνησαν να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα και συζήτησαν σε θετικό κλίμα.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ.Τσίπρα πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Α.Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση» τόνισε ο κ.Ολάντ.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογο του Μ.Ρέντσι, ο οποίος με την σειρά του είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top