Τσίπρας: Θέλουμε και άλλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Στην τελετή υποδοχής των πλοίων του κινεζικού στόλου

Τσίπρας: Θέλουμε και άλλες κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις με την Κίνα ειδικά στους τομείς των μεταφορών, των σιδηροδρομικών συνδέσεων αλλά και του τουρισμού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην υποδοχή, στο λιμάνι του Πειραιά, του 18ου στόλου της Κίνας που μετέχει σε επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

ALEX.jpg

«Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη» τ��νισε ο κ.Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες».

ALEX2.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινεζικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, προς το κοινό όφελος και συμφέρον των λαών μας. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη του Πειραιά σε κόμβο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».

ALEX3.jpg

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη σύνδεση της Κίνας με την Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την κύρια πύλη είσοδο της Κίνας στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ευχήθηκε στους Ασιάτες καλή χρονιά και καλή δύναμη για το νέο κινεζικό έτος.

O ναύαρχος Zhang Chuanshu, χάρισε μάλιστα στον κ.Τσίπρα ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου του, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν κρίνουμε από το χαμόγελο του!!!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top