Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχασε την ευκαιρία

Υποστηρίζει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης την οδηγούν σε απομόνωση

Economist: Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχασε την ευκαιρία

«Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να βελτιώσει τη λειτουργία της Ευρωζώνης και την πέταξε», υποστηρίζει ο Economist σε δημοσίευμά του.

Το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ακόμη ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης την οδηγούν σε απομόνωση, αν και «με λίγη περισσότερη πολιτική δεξιοτεχνία» , όπως επίσης αναφέρει, « ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είχε σπρώξει την Ευρώπη σε ένα πιο ευχάριστο δρόμο». Ο λόγος δεν είναι άλλος από την διαπίστωση ��τι «η Ευρωζώνη χρειάζεται απελπισμένα ένα εναλλακτικό αφήγημα απέναντι στη γερμανικής έμπνευσης αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας».

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει υπαναχωρήσεις εντυπωσιασμού απέναντι σε λογικές μεταρρυθμίσεις και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο κ. Τσίπρας έχει απομακρύνει τους πάντες, άλλους πιο πολύ και άλλους πιο λίγο», το οποίο χαρακτηρίζει ειρωνικά «επίτευγμα».

Κατά τον Economist, η ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά την προνομιακή θέση της στη διαπραγμάτευση, καθώς όπως αναφέρει «η ελληνική οικονομία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη οικονομία της Ευρωζώνης, η νέα κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή από τις εκλογές και υπάρχουν δυνητικοί σύμμαχοι που υποστηρίζουν μια πιο χαλαρή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, στο εσωτερικό κρατών όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά ακόμη μέσα στην ΕΚΤ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top