Αδειάζει ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ τον Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα!

«Θετικό πρώτο βήμα» χαρακτήρισε την επέκταση της σύμβασης

Αδειάζει ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ τον Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα!

«Αδειάζει» ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ τον υπουργό Οικονομικών της χώρας του Β. Σόιμπλε για τις δηλώσεις του σχετικά με την Ελλάδα, καθώς ο ίδιος χαρακτηρίζει « θετικό πρώτο βήμα» το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης και αποφαίνεται ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς και να πει ναι ή όχι», σε αντίθεση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η Ελλάδα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί ένα νέο πρόγραμμα» δήλωσε επίσης ο Γκάμπριελ. «Προτείνω να μην σπεύδουμε να απαντήσουμε "ναι" ή "όχι"» τόνισε.

Ο πέραν όλων των άλλων αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) φέρεται επίσης, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας που επικαλείται ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός NTV, να διαμηνύει ότι η «νέα στάση της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρώτο βήμα για διαπραγματεύσεις και δεν θα πρέπει να απορρίπτεται εξαρχής δημοσίως».

Την έντονη αντίδρασή τους στις θέσεις του Σόιμπλε εξέφρασαν και οι Πράσινοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν «αυθάδη» την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Η αυθάδης απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Σόιμπλε μπλόκαρε τη λύση» δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα των Οικονομικών Σβεν Γκίεγκολντ, ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι η ελληνική επιστολή αποτελεί σωστή βάση για διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top