Τσίπρας: το μεγάλο κατόρθωμα είναι ότι ενωμένοι διεκδικούμε το δίκιο μας

Τα θερμά λόγια του Πούτιν του μετέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

«Το μεγάλο κατόρθωμα είναι ότι έχουμε μία ισχυρή ενότητα του λαού, ένα αίσθημα εθνικής περηφάνιας και ότι διεκδικούμε το δίκιο μας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, κατά την μεταξύ τους συνάντηση, σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το έχετε και θα το έχετε, Πρόεδρέ μου. Όλος ο λαός είναι κοντά σας», απάντησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος επισήμανε: «Και εγώ από την Αφρική, ως Πατριάρχης των φτωχών, είμαι κοντά σας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας η οποία έγινε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πατριάρχη με την οποία μετέφερε και την θετική άποψη του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Είσαστε χαρισματικός. Έτσι μου είπε και ο πρόεδρος Πούτιν, "είναι χαρισματικός" και μου είπε "μου αρέσει ο τύπος του". Ήταν μια συζήτηση που κράτησε 1,5 ώρα και μου είπε να σας μεταφέρω τις ευχές του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top