Δραγασάκης: Δεν φοβόμαστε και ΔΕΝ κάνουμε πίσω–Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ΑΤΜ

Συνάντηση με θέμα την ρευστότητα των τραπεζών

Δραγασάκης: Δεν φοβόμαστε και  ΔΕΝ κάνουμε πίσω–Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ΑΤΜ

​Αισιόδοξος ότι στο αυριανό Eurogroup θα υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γ.Στουρνάρα.

Σε περίπτωση που υπάρξει άρνηση στο ελληνικό αίτημα, ο κ.Δραγασάκης είπε πως τότε «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάτι που να φοβίζει την ελληνική κυβέρνηση, ο κ.Δραγασάκης είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο που να μας φοβίζει».

«Εμείς έχουμε στείλει την πρόταση μας μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για αυτήν» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την συνάντηση του με τον κ.Στουρνάρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνήσαμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην χώρα μας».

«Η αντίδραση του ελληνικού λαού και των καταθετών, συγκρινόμενη με απαράδεκτες κινδυνολογικές αναφορές που γίνονται δυστυχώς σε ελληνικά, αλλά κυρίως σε ξένα ΜΜΕ, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι είναι αξιοθαύμαστη» είπε ο κ.Δραγασάκης, καταγγέλλοντας ότι τούτη την ώρα «υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη, για να επιβάλουν την θέληση τους».

Για το γερμανικό «nein» στο ελληνικό αίτημα, ο κ.Δραγασάκης σχολίασε «έχω επανειλημμένα πει ότι η αντίθεση μας δεν είναι με την Γερμανία. Έχουμε ένα πρόγραμμα που εκτιμούμε ότι δεν πέτυχε τους στόχους του και έχει παράξει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος, μια ανθρωπιστική κρίση και έχουμε και λαϊκή νωπή εντολή που λέει όχι στα μνημόνια. Αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να παραβιάσει την λαϊκή εντολή».

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ΑΤΜ

Καθησυχαστικός ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα ΑΤΜ των τραπεζών εμφανίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Στουρνάρας αμέσως μετά την συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη.

Όπως είπε ο κ.Στουρνάρας, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, σκοπός της ΕΚΤ και της ΤΤ είναι να διασφαλίζουν την ρευστότητα των τραπεζών.

«Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Είμαστε σε απόλυτο έλεγχο» τόνισε.

BINTE ΝΕΡΙΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top