Νέο «όχι» από Γερμανία: Απορρίπτει το αίτημα πριν καν γίνει το Eurogroup!

«Η επιστολή των Ελλήνων δεν προσφέρει ουσιαστική λύση» - Θετικές αντίθετα οι Βρυξέλλες

Νέο «όχι» από Γερμανία: Απορρίπτει το αίτημα πριν καν γίνει το Eurogroup!
Νέο «όχι» στην Ελλάδα λέει η Γερμανία, απορρίπτοντας προκαταβολικά και πριν καν γίνει το έκτακτο Eurogroup το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Όπως μεταδίδουν το γερμανικό και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει το ελληνικό αίτημα τονίζοντας ότι «η επιστολή των Ελλήνων δεν προσφέρει ουσιαστική λύση».

Αντίθετα, οι Βρυξέλλες κάνουν «άνοιγμα» στην Ελλάδα μιλώντας για θετικό πρώτο βήμα.

«Το αίτημα αποτελεί ένα θετικό σημάδι που θα συμβάλει στην σταθερότητα στην ευρωζώνη» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του «Μaster Financial Assistance Facility Agreement» (του αποκαλούμενου FATA), που όπως εξήγησε ο όρος αυτός περιγράφει «το ισχύον πρόγραμμα».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε εντατικές συζητήσεις χθες και σήμερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top