Reuters και WSJ αποκαλύπτουν: «Όπισθεν ολοταχώς» από Ελλάδα στο αίτημα που υπέβαλε

Δέχεται την εποπτεία της τρόικας και πρόγραμμα ως «νομικά δεσμευτικό πλαίσιο»

Reuters και WSJ αποκαλύπτουν: «Όπισθεν ολοταχώς» από Ελλάδα στο αίτημα που υπέβαλε
Για σημαντικές παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης κάνουν λόγο το Reuters και η Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι αυτό ενισχύει τις πιθανότητες για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις και αποφυγή της χρεοκοπίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του το αίτημα παράτασης, η ελληνική κυβέρνηση στο αίτημά της δεσμεύεται να αναγνωρίσει το τρέχον πρόγραμμα ως «νομικά δεσμευτικό πλαίσιο» αλλά και στην υποχρέωση να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παράτασης θα υπάρχει εποπτεία από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, δηλαδή την τρόικα, κάνοντας λόγο για «βήματα προς τα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για τέλος της συνεργασίας με την τρόικα».

Η Wall Street Journal, από την πλευρά της, τονίζει επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες ότι η Ελλάδα στο αίτημα για παράταση προτείνει «να προχωρήσουν την από κοινού στην επιτυχή κατάληξη των ισχυουσών διευθετήσεων» (present arrangements).

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στην WSJ πως η Ελλάδα πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις της, ενώ αναφέρουν πως το ελληνικό αίτημα δεν περιέχει κάποια δέσμευση αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top