Ν. Παππάς: «Θα βρεθεί λύση, είμαστε αισιόδοξοι»

«Υπήρξαν απαράδεκτες δηλώσεις της Γερμανικής ηγεσίας, αλλά το κλίμα βελτιώνεται»

Ν. Παππάς: «Θα βρεθεί λύση, είμαστε αισιόδοξοι»

​Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και θα επιτευχθεί μια επωφελής για όλους συμφωνία δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Υπήρξαν δηλώσεις της Γερμανικής ηγεσίας που ήταν απαράδεκτες, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι το κλίμα βελτιώνεται για τις Ελληνικές θέσεις. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να βασιστεί στους θεσμούς του διπλού σεβασμού και νομίζω με αυτές τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές περπατάμε. Θα βρεθεί λύση, είμαστε πολύ αισιόδοξοι», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα προς το συμφέρον όλων μας. Μας έλεγαν “τι ζητάτε;” Κι εμείς απαντούσαμε, ότι “δεν ζητάμε, συζητάμε”. Εξηγούσαμε ότι όλη η Ευρώπη είναι σε σταυροδρόμι. Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η Γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον Γερμανικό λαό τη συμβαίνει και η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά που έχει συμφωνήσει, στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτό, όπως το σύμφωνο σταθερότητας, όπου ο κύριος Πρόντι το είχε χαρακτηρίσει ζουρλομανδύα».

Όσον αφορά στο αν θα γίνει τελικά Eurogroup αύριο για το ελληνικό ζήτημα ο κ. Παππάς τόνισε:

«Να δούμε αν θα έχουμε Eurogroup. Αυτά μπορούν να εγκριθούν και δια της περιφοράς. Ο Ελληνικός λαός, μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως πρέπει. Ζητά την παράταση της δανειακής σύμβασης για να βρούμε τη μετάβαση, από την μνημονιακή εποχή, στην εποχή όπου το ελληνικό πρόγραμμα, θα είναι ένα πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη», ενώ συνέστησε ψυχραι��ία απέναντι σε οποιαδήποτε διαρροή.

«Όλες οι διαρροές και τα δημοσιεύματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να τις αναπαράγουμε με σκεπτικισμό. Να ανιχνεύουμε και να υποθέτουμε αν υπάρχει πίσω από αυτές μια πολιτική σκοπιμότητα. Τις διαβάζουμε, τις μελετούμε και τις αξιολογούμε. Πάντα δουλεύουμε για τη λύση», είπε και κατέληξε:

«Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι δεσμευόμαστε να μην πάρουμε μέτρα που θα δημιουργούν αρνητικές δημοσιονομικές επιπτώσεις. Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι μια μεγάλη πληγή και η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τη στρατηγική της για το πώς αυτός ο γόρδιος δεσμός μπορεί να ξεμπλεχτεί και να αρχίσει το δημόσιο να εισπράττει χρήματα. Αν υπάρχει κάποια καλύτερη ιδέα, είμαστε ανοιχτοί να την ακούσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top