Γιούνκερ: Αντιδημοκρατική η τρόικα, προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

«Οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους»

Γιούνκερ: Αντιδημοκρατική η τρόικα, προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

Τα φιλελληνικά του αισθήματα έδειξε για ακόμη μία φορά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε την τρόικα «αντιδημοκρατική», παραδέχθηκε ότι «έγιναν λάθη» και τόνισε ότι προσέβαλε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες στην Ευρώπη πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο και «οι υπουργοί να συνομιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους».

Ο ίδιος, πάντως έσπευσε να τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την τρόικα όταν έρθει η ώρα και σημείωσε ότι επιθυμεί το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσουν το έργο τους.

troika papadi gioynker s.jpg

Τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ δεν άφησε ασχολίαστες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Γιούνκερ: "Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς. Όχι με υπαλλήλους". Συνεχίζουμε δυνατά». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top