ΑΥΤΗ είναι η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στην σκληρή κριτική των διεθνών ΜΜΕ!

''Μου συμπεριφέρονται σαν ένα παραδείσιο πουλί''

ΑΥΤΗ είναι η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στην σκληρή κριτική των διεθνών ΜΜΕ!

​«Μου συμπεριφέρονται σαν ένα παραδείσιο πουλί γιατί μιλώ για μακροοικονομική. Είναι συγκλονιστικό για μένα το γεγονός ότι το να διεξάγεται μια σχεδόν εξελιγμένη συζήτηση για την οικονομική επιστήμη, θεωρείται κακός τρόπος και προσβολή» δήλωσε σε μια συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στα επικριτικά διεθνή δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί για εκείνον.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της Wall Street Journal, το οποίο σχολιάζει αρνητικά τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη στάση που έχει απέναντι στους ομολόγους του. Το άρθρο έχει τίτλο «Το στιλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ενοχλεί τους Ευρωπαίους εταίρους του» στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρατίθενται περιστατικά από την επεισοδιακή συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Varoufakis_copy.jpg
«Το στυλ του Γιάνη Βαρουφάκη ενοχλεί τους ομολόγους του», γράφει η Wall Street Journal, τονίζοντας πως «ο νέος Υπουργός Οικονομικών περιφρονεί την ευπρέπεια, σύμφωνα με αξιωματούχους, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο «οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κουνούν τα κεφάλια τους όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης επανειλημμένως μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, για αφερέγγυα και χρεοκοπημένη κυβέρνηση».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αποκαλύπτει πως στα Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας και της Δευτέρας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη να είναι προσεκτικός στα λόγια του, καθώς τέτοιου είδους δηλώσεις δεν είναι καλές για τις αγορές και, επιπροσθέτως, επιτείνουν το πρόβλημα εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Ακόμα ο Guardian φιλοξενεί άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, απόσπασμα παλιότερης διάλεξης στο Ζάγκρεμπ, το 2013.

Varoufakis.jpg

Όπως αναφέρει �� Guardian, προλογίζοντας το άρθρο, «πριν μπει στην πολιτική, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο ανατρεπτικός υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στο επίκεντρο του πρόσφατου αδιεξόδου στην Ευρωζώνη, έγραψε το άρθρο για τον αποπνικτικό ευρωπαϊκό καπιταλισμό και για το πώς η Αριστερά μπορεί να μάθει από τα λάθη του Μαρξ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top