Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Βαρουφάκη: Βρες τα γρήγορα με τους εταίρους γιατί αλλιώς…

Τηλεφωνική επικοινωνία Τ.Λιού με τον Έλληνα ομόλογο του

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Βαρουφάκη: Βρες τα γρήγορα με τους εταίρους γιατί αλλιώς…

​Σαφές μήνυμα στον…. Γ.Βαρουφάκη, στέλνει ο Ομπάμα μέσω του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, προειδοποιώντας τον Έλληνα υπουργό να "τα βρει γρήγορα" με την Κομισιόν και το ΔΝΤ, διαφορετικά όπως λέει τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ.Λιου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Βα��ουφάκη και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ συνέστησε στην Έλληνα ομόλογό του να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ.Λιου φέρεται, μάλιστα, να προειδοποίησε τον κ.Βαρουφάκη για «άμεση δυσκολία στην Ελλάδα», σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι «ο χρόνος είναι ύψιστης σημασίας και η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ.Λιου προειδοποίησε τον κ.Βαρουφάκη πως αν δεν υπάρξει ταχεία συμφωνία, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «άμεση δοκιμασία» («immediate hardship»).

Όπως έγραψε πάντως ο κ. Βαρουφάκης στο twitter, η προειδοποίηση ήταν αμφίπλευρη και αφορούσε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ε.Ε., καλώντας ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και τις δύο πλευρές να τα βρουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top