Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο 7ος Πρόεδρος Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης

Εξελέγη με 233 ψήφους και παίρνει την θέση του Παπούλια

Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο 7ος Πρόεδρος Δημοκρατίας της μεταπολίτευσης

Με 233 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του, έναντι 30 ψήφων υπέρ της υποψηφιότητας Αλιβιζάτου και 32 "παρών", εξελέγη πριν από λίγο Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η υποψηφιότητα του ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έκπληξη πολλών, καθώς φαβορί μέχρι τότε για την Προεδρία εθεωρείτο ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ, ενώ την υποψηφιότητα του Ν.Αλιβιζάτου στήριξαν το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» είπαν 32 βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Απείχε από την ψηφοφορία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως αποκάλυψε το star.gr, ο πρώην υπουργός διαφωνούσε με την υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου. Επίσης στην Βουλή δεν πήγαν για να ψηφίσουν ακόμη δύο βουλευτές της ΝΔ. Πρόκειται για τον Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, και τον Αλέκο Κοντό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, αλλά και η Γαϊτάνη Ιωάννα, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι όροι απουσίας της τελευταίας.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τους αντιπροέδρους θα επισκεφθούν τον κ.Παυλόπουλο, στο γραφείο του για να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ μέχρι τις 12 Μαρτίου θα γίνει η ορκωμοσία του στη Βουλή και η αλλαγή σκυτάλης από τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ.Παυλόπουλος λοιπόν θα καθίσει στον «θρόνο» του κ.Παπούλια, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 2005 με 279 ψήφους, που αποτελεί κοινοβουλευτικό ρεκόρ και επανεξελέγη το 2010 με 266 ψήφους, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Διαβάστε επίσης:

-Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-ΠΡΩΤΟ το κεντρικό δελτίο του Star είχε αποκαλύψει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

-Οι στιγμές που σημάδεψαν την πολιτική καριέρα του Παυλόπουλου

-FlashBack στην ιστορία: Οι πρόεδροι Δημοκρατίας, οι ψηφοφορίες και η συμβολή του Καραμανλή

-Αφού παρέδωσε μάθημα στο ΑΕΙ, πήγε στο γραφείο του για να δει την ψηφοφορία ο Παυλόπουλος!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top