Αποκάλυψη star.gr: Γιατί ο Αβραμόπουλος δεν σήκωσε το τηλέφωνο στον Τσίπρα

Την έκπληξή τους για την μεθόδευση εκφράζουν κύκλοι του Επιτρόπου

Αποκάλυψη star.gr: Γιατί ο Αβραμόπουλος δεν σήκωσε το τηλέφωνο στον Τσίπρα

Την Δευτέρα το μεσημέρι σταμάτησε ο πολιτικός χρόνος στις σχέσεις μεταξύ του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. Δ. Αβραμόπουλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, όταν και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Γιατί μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να κάλεσε στο τηλέφωνο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο χτες το βράδυ, όταν είχε ήδη ανακοινώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ο Επίτροπος της Ε.Ε. δεν απάντησε, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την έκπληξή του για την "μεθόδευση", όπως τουλάχιστον χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του την "αλλαγή σχεδίων" του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο star.gr ότι στην μεταξύ τους άμεση επικοινωνία την Κυριακή που πέρασε, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Επίτροπο ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του και ότι είναι ζήτημα ωρών η ανακοίνωσή της. Είχαν προηγηθεί φυσικά και άλλες αντίστοιχες επικοινωνίες στην ίδια κατεύθυνση, εδώ και εβδομάδες.

Την Δευτέρα επιβεβαιώθηκε η πρόθεση Τσίπρα, με την παράλληλη επισήμανση ότι υπάρχουν μεν κάποια εσωτερικά προβλήματα (σ.σ. είχε αρχίσει να δημοσιοποιείται η αντίδραση Λαφαζάνη) αλλά η πλευρά του πρωθυπουργού εξέφραζε την βεβαιότητά της ότι θα ξεπεραστούν.

Το χειρότερο που καταλογίζουν στον κ. Τσίπρα από πλευράς Επιτρόπου είναι ότι παρότι, όπως αποδείχθηκε, τα πλάνα του είχαν ήδη αλλάξει, δεν υπήρξε στη συνέχεια καμία επικοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή, όπως διαβεβαιώνουν, ακόμη και όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το απόγευμα, κανείς δεν είχε ειδοποιήσει τον κ. Αβραμόπουλο ότι τελικά θα προταθεί ο κ. Παυλόπουλος! Το μοναδικό «σινιάλο» έγινε κατά την συνεδρίαση της ΚΟ μέσω... SMS του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, ο οποίος του διαμήνυσε απλώς ότι θα επικοινωνήσει μαζί του ο κ. Τσίπρας.

Μία επικοινωνία που όπως προαναφέρθηκε, επιχειρήθηκε να γίνει τελικά το βράδυ της Τρίτης, όταν όλα είχαν τελειώσει, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος δεν απάντησε, για προφανείς λόγους.

Από την πλευρά του Επιτρόπου διαμηνύουν πάντως ότι φυσικά και θα συνεχιστεί η θεσμική συνεργασία των δύο πλευρών, όπως επιβάλλεται μεταξύ πρωθυπουργού και Επιτρόπου. Είναι όμως ολοφάνερο ότι το γυαλί σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων έχει ραγίσει, αν όχι σπάσει.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έκανε την σχετική πρόταση στον κ. Αβραμόπουλο και επέμεινε να την δεχτεί, και άρα είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις, ειδικά από τη στιγμή που κατέληξε σε πρόσωπο της Κεντροδεξιάς, τον κ. Π. Παυλόπουλο (ύστερα από πρόταση του κ. Καμμένου όπως πιστεύουν) και άρα δεν τίθεται "ιδεολογικό" ζήτημα.

Σημειωτέον, ότι οι συνεργάτες του Επιτρόπου διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι τέθηκε ποτέ ζήτημα «βέτο» σε μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του κ. Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον κ. πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, προκειμένου -υποτίθεται - να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων, διαψεύδοντας έτσι τα σχετικά σενάρια.


Α.ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top