ΝΔ: στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται τα ψέματα αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική

Non paper της Συγγρού για το… non paper στο Eurogroup

ΝΔ: στ��ν ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται τα ψέματα αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική

Non paper για το… non paper που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου (κι έδωσε στη δημοσιότητα στις 18 Φεβρουαρίου) εξέδωσε η ΝΔ. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση το non paper της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης και ανατρέπει όλους τους δικούς της ισχυρισμούς μέχρι τώρα.

Σαν παράδειγμα παραθέτει την αναφορά ότι «η Ελλάδα πέτυχε μια εξαιρετική προσαρμογή στο διάστημα των περασμένων πέντε ετών. Το έλλειμμά της έπεσε κάτω από 3% τώρα από το 15% το 2010. Το πρωτογενές της πλεόνασμα έφτασε το 1,5%...» και επισημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα ή τα απαξίωνε εντελώς, ενώ τώρα ισχυρίζεται «ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει αυτή την προσαρμογή ως σημείο αφετηρίας της…».

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε στο παρελθόν ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξυπηρετούσε «τους τραπεζίτες», ενώ τώρα διακηρύσσει: «Η σταθερότητα του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η υπέρτατη προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης».

Αναφέρει ακόμα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αμφισβητούσε πλήρως ότι η Ελλάδα μπήκε σε φάση οικονομικής ανάκαμψης, μετά από έξη συνεχή χρόνια ύφεσης, τώρα, σε δεύτερο Νon Paper που έδωσε στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου υποστηρίζει:

«Ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 θα έθεταν σε κίνδυνο τη σημερινή εύθραυστη ανάκαμψη» και άρα παραδέχεται ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε Ανάκαμψη, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριζε μέχρι προχθές.

Kατά τη ΝΔ επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τον ισχυρισμό ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως και τα και τα περί «ονομαστικού κουρέματος» του χρέους, καθώς «και στα δύο Νοn-papers που κυκλοφόρησε επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «σε όρους Καθαρής Πραγματικής Αξίας (NPV) το χρέος μας είναι ήδη πολύ χαμηλότερα από 175%, «που αν υπολογιζόταν σε όρους ΚΠΑ (NPV), ας πούμε με προεξοφλητικό παράγοντα 5%, ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ θα ήταν ήδη στο 133% του ΑΕΠ και θα έφτανε το 127% το 2020» και άρα «το χρέος μας είναι βιώσιμο! Το αντίθετο ακριβώς ισχυρίζονταν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα».

Το non paper της ΝΔ καταλήγει:

«Προσέρχονται τώρα στις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά επικαλούνται όσα πέτυχε η διακυβέρνηση Σαμαρά. Στηρίζονται πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα. Και δεν έχουν το θάρρος ακόμα να βγουν να το παραδεχθούν δημόσια. Για να ζητήσουν συγγνώμη – όπως οφείλουν - ασφαλώς, ούτε σκέψη...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top