«Μπουρλότο» Καμμένου: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι!

Σκληρή γραμμή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

«Μπουρλότο» Καμμένου: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι!
Με σκληρές εκφράσεις και αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους Ευρωπαίους επιβεβαίωσε την ανυποχώρητη στάση του απέναντι στους εταίρους ο Πάνος Καμμένος.

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες!
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η δανειακή σύμβαση για την οποία θα υποβάλλει αύριο αίτημα εξάμηνης παράτασης η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει σχέση με το Μνημόνιο» και υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν μία αμοιβαία επωφελή λύση στη βάση του κειμένου Μοσκοβισί.


Το Κούγκι και ο Καλόγηρος Σαμουήλ!
Το Κούγκι είναι ένας οχυρός πύργος κτισμένος πάνω σε λόφο, απέναντι από την Κιάφα, ανάμεσα στα ερείπια του Σουλίου και στο χωριό Σαμονίβα και είναι συνδεμένο με την ελληνική Ιστορία. Το χειμώνα του 1803 μετά από τριετή πολιορκία, ο γιος του Αλή πασά κατέλαβε το Σούλι. Εξακόσιοι Σουλιώτες με αρχηγό τον Φώτο Τζαβέλα, επειδή δεν ήθελαν να παραδοθούν, κλείστηκαν μέσα στον πύργο για να πολεμήσουν τους Τουρκαλβανούς, όπου αντιστάθηκαν ηρωικά επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν τους τελείωσαν τα τρόφιμα αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και συμφώνησαν να ��αραδώσουν τα όπλα τους. Στις 16 Δεκεμβρίου 1803 με επικεφαλής τον Τζαβέλα, βγήκαν από το πολιορκημένο οχυρό τους, όπου παρέμειναν 5 άντρες με τον καλόγερο Σαμουήλ, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να αντισταθούν περισσότερο, έβαλαν φωτιά στη μπαρουταποθήκη κι ανατινάχτηκαν στον αέρα μαζί με τους Τούρκους που είχαν έρθει για να παραλάβουν τον πύργο. Η αυτοθυσία του καλόγηρου Σαμουήλ και των ανδρών, έγινε κεντρικό θέμα ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top