Τσίπρας στο Stern: Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και η ρήξη

«Δεν λέω “όχι” σε συνάντηση με τη Μέρκελ στην Αθήνα»

Τσίπρας στο Stern: Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και η ρήξη
Σε πλήρη συμπόρευση με τον Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά τη διαπραγμάτευση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο Stern, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποδέχεται το σκεπτικό πως όταν μπαίνει κανείς σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ενδεχόμενο ρήξης.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι το παλαιό πρόγραμμα «έχει τελειώσει και η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του», ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη χώρα «εάν πάρει την παράταση των έξι μηνών που θα ζητήσει από τους εταίρους της».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι επί του παρόντος στο μυαλό της κυβέρνησης υπάρχει μόνο η ευρωπαϊκή λύση και προσθέτει: «Εμείς ως χώρα ανήκουμε στην ευρωζώνη. Θα ήταν λάθος να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πολιτική ενότητα. Γνωρίζουμε πλήρως το γεωπολιτικό ρόλο-κλειδί που έχει η Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια σταθερά σε μια ευαίσθητη περιοχή».
tsipr.jpg
Αναφερόμενος στην πρώτη γνωριμία του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός περιέγραψε έναν ευγενικό άνθρωπο «και όχι τόσο “στυφό” όσο παρουσιάζουν τα ΜΜΕ», ενώ τη χαρακτήρισε «πραγματίστρια που θέλει να προωθήσει την Ευρώπη και να βρει μια λύση με την Ελλάδα». Απαντώντας, εξάλλου, στην ερώτηση για το αν θα απευθύνει πρόσκληση στην Γερμανίδα καγκελάριο να επισκεφθεί την Ελλάδα, απάντησε: «Γιατί όχι; Είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη φοροδιαφυγή, σχολιάζοντας με αιχμές την προσφορά του Σόιμπλε να στείλει 500 Γερμανούς εφοριακούς για βοήθεια: «Θα πρέπει να μας στείλει 5.000 εφοριακούς, αν θέλει να μας βοηθήσει με τη φοροδιαφυγή. Την ώρα που θα το κάνει αυτό, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ξεπούλημα» στις αποκρατικοποιήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση και τονίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να παραμείνει στο κράτος ο έλεγχος των κρίσιμων τομέων της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στις γερμανικές αποζημιώσεις σημειώνοντας πως το αίτημα αφορά την εκπλήρωση μιας ιστορικής υποχρέωσης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top