Τα παρασκήνια του Eurogroup: Η είσοδος Βαρουφάκη με κάμερα & ο εκνευρισμός Ντάισελμπλουμ!

Γιατί ο Ντράγκι έκανε παρατήρηση στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών;

Τα παρασκήνια του Eurogroup: Η είσοδος Βαρουφάκη με κάμερα & ο εκνευρισμός Ντάισελμπλουμ!
«Το στιλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ενοχλεί τους Ευρωπαίους εταίρους του» είναι ο τίτλος επικριτικού δημοσιεύματος της Wall Street Journal για τον Γιάνη Βαρουφάκη, γύρω από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο Ντράγκι έκανε παρατήρηση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ μετά από τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και έχει χρεοκοπήσει. «Ο Ντράγκι του είπε να είναι προσεκτικός. Οι απρόσεκτες δηλώσεις δεν είναι καλές για τις τράπεζες», σημειώνει αξιωματούχος που ήταν στη συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup ήταν μια «σύγκρουση κουλτούρας»: «Ήταν 18 υπουργοί Οικονομικών που κάθονται με έναν διαφορετικό, ριζοσπάστη ακαδημαϊκό οικονομολόγο που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κυβερνητική θέση».

«Στον κλειστό κόσμο των γραφειοκρατών της Ευρωζώνης, οι προσωπικές σχέσεις, έχουν σημασία. Τα προβλήματα σπάνια δημοσιοποιούνται και οι αποφάσεις λαμβάνονται με συναίνεση, συχνά μέσα από απόκρυφους κανόνες που σφυρηλατήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης» τονίζει η WSJ, κάνοντας λόγο για αρνητικό κλίμα στο Eurogroup.
fgs.jpg
Επικαλούμενο άλλον αξιωματούχο που ήταν παρών στη συνεδρίαση, η WSJ αναφέρει ότι ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να «χαλαρώσει» τη ρητορική του, λέγοντας του πως δεν πρόκειται για «την άσκηση διλήμματος του φυλακισμένου» (σ.σ.: το γνωστό παράδειγμα από τη θεωρία των παιγνίων όσον αφορά το γιατί μπορεί να μη συνεργαστούν δύο λογικά μέρη, στο οποίο μάλισταν αναφέρεται και ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του «Θεωρία παιγνίων»).

Ο εκνευρισμός του Ντάισελμπλουμ και η είσοδος Βαρουφά��η… με κάμερα

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…

Ο λόγος για τη σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, η οποία… κατέβηκε μερικούς ορόφους ακόμη τη Δευτέρα όταν ο πρόεδρος του Eurogroup εκνευρίστηκε με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ!

«Η συνάντηση ξεκίνησε περίεργα» αναφέρει αξιωματούχος και προσθέτει: «Ο κ. Βαρουφάκης μπήκε με καθυστέρηση 20 λεπτών, ενώ τον ακολουθούσε μια κάμερα την ώρα που μιλούσε ο Ντράγκι».

Ο πρόεδρος του Eurogroup διέκοψε τον Draghi και ζήτησε θυμωμένα από τον κάμεραμαν να φύγει, αναφέρει η WSJ.

Η είσοδος του κ. Βαρουφάκη δεν έκανε καλή εντύπωση σε αρκετούς αξιωματούχους. Ένας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι αποτελούσε «άλλο ένα παράδειγμα της αγάπης του για προβολή στα ΜΜΕ».

Η συνέχεια; «Απογοήτευση και ενόχληση» στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο: «Όταν ήταν η σειρά του να μιλήσει ο κ. Βαρουφάκης πρόσφερε μια μακρά ομιλία σε μεγάλο βαθμό όμως χωρίς τα στοιχεία ή τις συγκεκριμένες προτάσεις που χρειάζονται οι υπουργοί Οικονομικών για να πάρουν αποφάσεις, αναφέρουν αξιωματούχοι. Η ομιλία, ουσιαστικά η ίδια που έδωσε και την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε δεκτή "με διαφορετικούς βαθμούς απογοήτευσης και ενόχλησης"». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top