Λαφαζάνης: Δεν «έφαγα» εγώ τον Αβραμόπουλο – Ούτε με την επιλογή Παυλόπουλου συμφωνώ

Οι φαρμακεροί διάλογοι με Βενιζέλο – Προς «όχι» και η Ραχήλ Μακρή

Μπορεί η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας να θεωρείται βέβαιη από σήμερα κιόλας που απαιτούνται 180 ψήφοι, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν θα γίνει… αναίμακτα για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή του πρώην υπουργού της ΝΔ. Πρώτος και… καλύτερος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που παρουσιαζόταν ως το απόλυτο φαβορί για την Προεδρία.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι δεν… «έφαγε» αυτός τον Επίτροπο Μετανάστευσης: «Το ίδιο είναι για μένα και ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δεν τον "έφαγα" εγώ τον Αβραμόπουλο. Δεν θεωρώ ότι ήταν η δίκη μου αντίδραση που άλλαξε την απόφαση».

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης είχε και σύντομη και... φαρμακερή συνομιλία με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου ο δεύτερος ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού της ΝΔ.

«Παναγιώτη, πάντα ήθελες να ψηφίσεις Παυλόπουλο;» ρώτησε… εμπρηστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Εσύ; Δεν θα τον ψηφίσεις;» αποκρίθηκε διπλωματικά ο κ. Λαφαζάνης. «Όχι» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του κ. Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, έντονα ενοχλημένη δήλωνε χθες και η Ραχήλ Μακρή για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Αλέξη Τσίπρα. Η βουλευτής Κοζάνης δεν αποκλείεται να μην ακολουθήσει την κομματική γραμμή και να ψηφίσε�� «παρών».