Επίθεση του κόμματος Γ. Παπανδρέου κατά Τσίπρα για την επιλογή Παυλόπουλου

Κάνει λόγο για «συναλλαγή» και για «ντροπή»

Επίθεση του κόμματος Γ. Παπανδρέου κατά Τσίπρα για την επιλογή Παυλόπουλου

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου για την επιλογή της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, το Κίνημα κάνει λόγο για «συναλλαγή» και υποστηρίζει ότι «είναι κρίμα και ντροπή, ένας πρωθυπουργός της… Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας να «μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας».

Κριτική ασκείται και στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο, υποστηρίζοντας ότι επιβραβεύεται «ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δισ. ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».

Για την «δημοκρατική ευαισθησία» που έχει επιδείξει ο κ. Παυλόπουλος, το κόμμα του Γ. Παπανδρέου αναφέρει ότι την έδειξε «όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου» και «όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς».

Κάνει λόγο ακόμη για πρόταση που προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα: «Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο - οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top