Ομόφωνη απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει Αλιβιζάτο για Πρόεδρο

Επικαλείται «λόγους βαθύτατα πολιτικούς»

Ομόφωνη απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει Αλιβιζάτο για Πρόεδρο

Να στηρίξει τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφάσισε σήμερα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της αποφάσισε ομόφωνα να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος» αλλά και ότι «άλλο όμως η θεσμική συναίνεση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης, ενώ η χώρα στερείται στρατηγικής, παρότι πολλοί πολίτες καλοπροαίρετα νομίζουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά».

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην ανακοίνωσή του για την επιλογή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης. Η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του Πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων της με την ΚΟ του Ποταμιού στ�� κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top