Δένδιας: εσφαλμένη η τακτική της κυβέρνησης για τη μετανάστευση

Κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση του συστήματος διαχείρισης

Για κυβερνητική επιχείρηση αποδόμησης του ολοκληρωμένου συστήματος Ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με αφορμή το τραγικ�� περιστατικό της αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζας, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Με τις αλλαγές που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση «εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται τους κινδύνους σχετικά με τη διευκόλυνση της διακίνησης παρανόμων μεταναστών, της εκμετάλλευσης των τελευταίων από εγκληματικούς κύκλους και της επιστροφής του κέντρου της Αθήνας και των άλλων πόλεων στη δραματική κατάσταση στην οποία ευρίσκονταν πριν τον Ιούνιο του 2012» αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Ο βουλευτής της Β΄Αθήνας και πρώην υπουργός καλεί τη νέα κυβέρνηση «να εφαρμόσει πλήρως το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση, να επιλύσει τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν προέκυψαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα (στους τομείς της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της σίτισης) αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, να αναπτύξει τον Κλάδο Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είχε προβλεφθεί με το Νόμο για την Αναδιοργάνωσή της (ν.4249/2014) και να αναθερμάνει τις συμμαχίε�� εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Νότου για την αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου».

Τέλος, προειδοποιεί ότι «η εγκατάλειψη της πολιτικής αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης, θα αποτελέσει σφάλμα σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το σταδιακό κλείσιμο του προαναχωρησιακού κέντρου της Αμυγδαλέζας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top