Δ. Παπαδημούλης: «Δεν συμφέρει κανέναν η ρήξη»

«Σήμερα είναι η μέρα της ευθύνης»

Δ. Παπαδημούλης: «Δεν συμφέρει κανέναν η ρήξη»

​Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την λαϊκή εντολή για την επίτευξη ενός έντιμου και προωθητικού συμβιβασμού.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι γεμάτη με στιγμές κρίσης και αντιπαράθεσης, όμως όπως είπε πάντα στο τέλος υπάρχουν λύσεις.

Κάλεσε επίσης όσους δεν μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην βλάπτουν την εθνική προσπάθεια, ενώ αποκάλυψε ότι το κλίμα στο χθεσινό Eurogroup είχε… «στραβώσει» μετά από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ότι λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους.

«Η Ελλάδα δεν έπεσε σ’ αυτόν τον κατή��ορο. Το ποιος έχει την ευθύνη το δείχνει κανείς έμπρακτα. Η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα, δεν δέχεται ταπεινώσεις και προσβολές», είπε.

Όσον αφορά στις πληροφορίες ότι υπάρχουν πιέσεις για αποπομπή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης κάνει καλά τη δουλειά του, τον επέλεξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αιτήματα άλλων χωρών για το ποιος πρέπει να είναι υπουργός σε μια χώρα δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική Ευρώπη που στηρίζεται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top