ΑΥΤΑ είναι τα σημεία που έκαναν την Αθήνα να μην υπογράψει το προσχέδιο Ντάισελμπλουμ

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην αναζήτηση αμοιβαίας επωφελούς λύσης»

ΑΥΤΑ είναι τα σημεία που έκαναν την Αθήνα να μην υπογράψει το προσχέδιο Ντάισελμπλουμ

​Την δέσμευση της κυβέρνησης για την αναζήτηση μια αμοιβαίας επωφελούς λύσης επανέλαβαν κύκλοι του Μαξίμου, η οποία είναι απολύτως εφικτή μέσα από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Όπως τονίζουν, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Προσθέτουν μάλιστα ότι το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά στα σημεία εκείνα με τα οποία διαφώνησε η ελληνική πλευρά και γι’ αυτό απέρριψε το προσχέδιο Ντάισελμπλουμ, αυτά ήταν:

• Ότι οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές πως σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
• Ότι εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και να εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό.
• Ότι σ’ αυτή τη βάση εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα.

Αντίθετα το κείμενο που παρουσίασε στον Γ. Βαρουφάκη ο Γάλλος Επίτροπος ��. Μοσκοβισί είχε σημεία με τα οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά όπως:

• Ότι η ελληνική κυβέρνηση (…) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει έκτακτες δράσεις για να διασφαλίσει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση.
• Ότι πρέπει να υπολογιστούν μέτρα για τον περιορισμό του βάρους του χρέους και για να επιτευχθεί μια περαιτέρω βιώσιμη μείωση της ελληνικής αναλογίας χρέους ανά ΑΕΠ παράλληλα με τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
• Ότι τα παραπάνω σχηματίζουν μια βάση για μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός τετράμηνου ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα εξαχθεί και ολοκληρωθεί σε αυτή την περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top