Μόνο στο Star: Κοντά σε επίτευξη συμφωνίας στο Ecofin Αθήνα και Βρυξέλλες

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης

Μόνο στο Star: Κοντά σε επίτευξη συμφωνίας στο Ecofin Αθήνα και Βρυξέλλες

​Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται μεταξύ Αθήνας – Βρυξελλών και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star έχει επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συνεννόησης, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία.

Όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες , Θ. Αθανασίου, κοινοτική πηγή τόνισε ότι διεξάγονται συζητήσεις στο περιθώριο του Ecofin στην βάση των πέντε σημείων, τα οποία έχει αναφέρει τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Τα πέντε αυτά σημεία της διαπραγμάτευσης είναι:
• η δημοσιονομική πειθαρχία,
• η εξυπηρέτηση του χρέους,
• η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας
• η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και
• η αποφυγή μονομερών ενεργειών για υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις.

Όλα τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις ίδιες κοινοτικές πηγές παραμένουν ανοιχτά, όπως ανοιχτή είναι και η διατύπωση, καθώς όπως τονίζουν δεν έχει αποφασιστεί αν θα μιλάμε για ένα «πρόγραμμα – γέφυρα», για «παράταση» ή για «παράταση δανειακής σύμβασης», αν και θεωρούν ότι δεν είναι αυτό το σημαντικό στην παρούσα φάση.

Όπως επισημαίνουν το σημαντικό είναι να αντικατασταθούν τα μέτρα, τα οποία κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να αντικαταστα��ούν, ώστε να μπορεί να έχει ιδιοποίηση του επόμενου ελληνικού προγράμματος.

Αμέσως μετά λοιπόν θα ξεκινήσουν συζητήσεις και για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, οι οποίες όπως διαβλέπουν θα κρατήσουν πολλούς μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top