Liberation: «Ο Βαρουφάκης συμπεριφέρεται με περιφρόνηση και δίνει μαθήματα οικονομίας»

«Δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση», υποστηρίζει η εφημερίδα

Liberation: «Ο Βαρουφάκης συμπεριφέρεται με περιφρόνηση και δίνει μαθήματα οικονομίας»

​Πυρά εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη εξαπολύει η γαλλική εφημερίδα Liberation, τονίζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός συμπεριφέρεται με περιφρόνηση στους Ευρωπαίους ομολόγους του, λέει δημόσια ότι μόνο ο Σόιμπλε είναι στο δικό του μέγεθος και δίνει σε όλους μαθήματα οικονομίας, χωρίς να διευκολύνει την διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά στο τελεσίγραφο που έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα, ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Ζ. Κατρεμέρ, αναφέρει:

«Οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν μια εβδομάδα περιθώριο στην Αθήνα για να δεχτεί να συνεχίσει το πρόγραμμα που της δίνει και χρήματα. Αλλιώς, η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρεθεί μόνη της».

Συνεχίζει μάλιστα υποστηρίζοντας ότι «Οι Ευρωπαίοι, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, σκλήρυναν τη στάση τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν περίμενε αναμφίβολα να βρεθεί τόσο απομονωμένη. Η ίδια δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο ελάχιστο απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο δεν θα γίνουν περικοπές αλλά θα γίνουν και παροχές ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε τουλάχιστον να του δώσουν οι εταίροι τα χρήματα που χρειάζεται (1,2 δισ. το ΔΝΤ και 4,6 δισ. ομόλογα) αναμένοντας να ολοκληρώσει το νέο του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των υποχρεώσεών του (ειδικά μικρότερη προσπάθεια στον προϋπολογισμό).

Αλλά η ευρωζώνη αρνήθηκε να δώσει χρόνο στο χρόνο. Απαίτησε την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος πριν συνεχίσει τη διαπραγμάτευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top